У Кривому Розі шахраї отримували гроші під виглядом букмекерської контори

Читать на русском

У Кривому Розі шахраї отримували гроші під виглядом букмекерської контори

У Кривому Розі шахраї отримували гроші під виглядом букмекерської контори

У Кривому Розі повідомлено про підозру трьом організаторам та чотирьом учасникам організованої групи, які вчиняли шахрайство шляхом незаконних операцій з використанням електронно-обчислювальної техніки (ч. 2, 3 ст. 27, ч. 4 ст. 190 КК).

Про це повідомляє обласна прокуратура.

За даними слідства, підозрювані орендували приміщення у центрі міста Кривий Ріг. Вони облаштували офіс оргтехнікою, спеціальним мережевим обладнанням та залучили до роботи 40 операторів.

Представники call-центру створювали брехливі акаунти у популярній соціальній мережі, де показували розкішне життя та високий матеріальний дохід клієнтів букмекерської компанії.

Зацікавленим у поліпшенні матеріального становища громадянам шахраї пропонували зробити онлайн-ставки. Після виграшу вони переконували потерпілих здійснювати додаткові внески для збільшення прибутку.

У подальшому підозрювані припиняли листування, а гроші перераховували на підконтрольні банківські рахунки.

Попередньо встановлено 18 потерпілих по всій Україні, серед яких військовослужбовці та волонтери.

Під час проведення понад 30 санкціонованих обшуків у приміщенні офісу, за місцями мешкання та в автомобілях чоловіків вилучено мобільні телефони, комп’ютерну техніку, банківські картки, флеш-носії інформації, сім-карти, зброю, чорнові записи зі списками ошуканих громадян і грошові кошти в різних валютах.

368.media



Актуально

Теги