Вишиванка з емблемою Армії Крайової: у мережі розкритикували нову колекцію Etnodim

Читать на русском

Вишиванка з емблемою Армії Крайової: у мережі розкритикували нову колекцію Etnodim

Вишиванка з емблемою Армії Крайової: у мережі розкритикували нову колекцію Etnodim

Український бренд Etnodim презентував вишиті сукні та сорочки із символікою країн, які підтримують Україну в її боротьбі з російською агресією. На вишиванці, присвяченій Польщі, зображено емблему Армії Крайової, яка за часів Другої світової війни воювала проти українців. Користувачі соцмереж розкритикували Etnodim за “незнання історії”.

За даними Elle, у межах великого проєкту-подяки команда дослідила образи державності та свободи США, Великої Британії, Польщі, Латвії, Естонії, Литви, Франції, Німеччини та Канади. Сорочки із символікою країн бренд подарував представникам із Міжнародного Легіону при ГУР МО України.

Користувачі соцмереж звернули увагу на дизайн вишиванки, присвяченій Польщі.

На обох рукавах сорочки можна помітити “Котвицю” – емблему Польської підпільної держави та Армії Крайової з часів Другої світової війни.

“Котвиця” зображена у формі якоря, де буква P означає “Poland”, а W – “та, що бореться”, – йдеться в описі сорочки на сайті бренду.

 qkxiqdxiqdeihrant

Фото: Etnodim

Своєю чергою, українці звинуватили бренд в “незнанні історії”, зазначивши, що АК воювала проти українців в часи Другої світової війни.

“Etnodim вирішив згладити наші суперечки із Польщею, нарешті поклав край чварам,

зробивши сорочку з емблемою Армії крайової. Ніщо так не згладжує міжнародні відносини, як незнання історії. Я вас люблю, гайз, але це перебор”, – йдеться в дописі.

Скриншот

Громадський діяч Олег Слабоспицький також різко висловився щодо вишиванки бренду.

“Etnodim презентував вишиванку на честь польської Армії Крайової, яка під час Другої світової війни воювала проти УПА та відома вбивствами цивільного українського населення на Волині. Ви там геть з глузду з’їхали?”,— написав він.

Скриншот

Відомо, що станом на 18:50 з сайту бренду прибрали чоловічу та жіночу вишиванки присвячені Армії Крайовій. Однак, за словами Слабоспицького, їх далі продають на міжнародній платформі DressX, а також на сторінці бренду у "Фейсбуці".

Зауважимо, що ціна брендової речі, яку Etnodim оздобив емблемою “Котвицею”, становила 6200₴

“Це проблема брендів, які претендують на глибокий зміст , але поверхневі у самому контексті і змісті”, – прокоментувала народна депутатка України Соломія Бобровська.



Актуально

Теги