Instagram після 22:00 надсилатиме підліткам нагадування, що пора йти спати

facebook,instagram

Соціальна мережа Instagram запроваджує нові нічні підказки для облікових записів підлітків, щоб обмежити їхній час у додатку.

Як пише TechCrunch, нові нічні нагадування з’являться, коли підлітки пізно ввечері проводять більше 10 хвилин в Instagram у таких місцях, як Reels або особисті повідомлення. Сповіщення нагадає підліткам, що вже пізно, і спонукатиме їх закрити програму та піти спати.

Підлітки почнуть бачити повідомлення "Час на перерву?" з наступним повідомленням "Вже пізно. Подумайте про те, щоб закрити Instagram на ніч".

Підказки будуть з’являтися після 22:00 й відображатимуться автоматично, вимкнути їх буде не можна.

Їх не можна вимкнути, а це означає, що підлітки не можуть дозволити чи вимкнути їх перегляд. Щоправда, у підлітків є можливість просто проігнорувати підказку і продовжити користуватися додатком.

Нові нічні підказки доповнюють інші функції Instagram, спрямовані на скорочення часу підлітків у додатку. У додатку вже є функція "Зробіть перерву", яка показує підліткам повноекранні нагадування про регулярні перерви в Instagram, а також функцію "Тихий режим", яка дозволяє підліткам вимикати сповіщення та сповіщати інших про те, що вони недоступні протягом певного часу.

Раніше компанія Meta заявила, що приховуватиме більше вмісту від підлітків у соцмережах Instagram і Facebook після того, як регулятори по всьому світу почали вимагати від гіганта соцмереж захистити дітей від шкідливого контенту.

Автор: Галина Ялівець



Актуально

Теги