МЗС Польщі вимагатиме від Росії пояснень через порушення повітряного простору

«Передусім ми закликаємо РФ припинити повітряні терористичні атаки на жителів і територію України, закінчити війну і зайнятися внутрішніми проблемами країни»

Міністерство закордонних справ Польщі вимагатиме від Росії пояснень щодо чергового порушення повітряного простору країни.

«Передусім ми закликаємо Російську Федерацію припинити повітряні терористичні атаки на жителів і територію України, закінчити війну і зайнятися внутрішніми проблемами країни», – заявив речник МЗС Польщі Павел Вронський.

Відомство також висловило співчуття жертвам російських бомбардувань та їхнім родичам.

«Республіка Польща засуджує всі форми тероризму та спроби силового перегляду кордонів», – йдеться у заяві МЗС.

Варшава заявила, що о 4:23 24 березня сталося порушення повітряного простору Польщі однією з крилатих ракет, запущених дальньою авіацією РФ. За даними польських військових, об’єкт увійшов у польський простір поблизу Осердова (Люблінське воєводство) і пробув там 39 секунд.

Це вже не перший подібний випадок з порушенням російською ракетою повітряного простору країни-члена НАТО.

У ніч на 24 березня російські війська атакували Україну 29 крилатими ракетами та 28 ударними БПЛА типу Shahed. За даними Повітряних сил ЗСУ, українські військові збили 18 ракет та 25 дронів у межах Дніпропетровської, Херсонської, Миколаївської, Одеської, Сумської, Київської, Волинської та Львівської областей. У зону відповідальності повітряного командування «Захід» вночі 24 березня залетіли 19 крилатих ракет та 7 ударних безпілотників – 8 ракет сили ППО збили, також знищили усі сім «шахедів».

Форум



Актуально

Теги