Суд арештував співзасновника виробника аптечок для ЗСУ

арест

Шевченківський районний суд Києва обрав запобіжний захід одному із засновників компанії "Київгума" у вигляді тримання під вартою протягом 60 днів без права внесення застави.

Про це у пресслужбі Служби безпеки України повідомили агентству Інтерфакс-Україна.

СБУ звинувачує компанію "Київгума" у постачанні товарів до РФ. За даними слідства, протягом 2022-2023 років компанія переправила до РФ партії тактичних джгутів та бинтів власного виробництва на загальну суму 40 млн у гривневому еквіваленті.

Слідство стверджує, що окупанти направляли медзасоби до російських військових шпиталів, розташованих на тимчасово окупованих територіях.

За даними джерел Інтерфакс-Україна, йдеться про співзасновника "Київгуми" Антона Кравця.

Своєю чергою власник і гендиректор "Київгуми" Андрій Острогруд пояснював, що компанія не постачає жодних виробів у Росію, але продала різні товари своїм давнім партнерам у Естонії та Швейцарії на суму близько 1 млн євро, але і серед них не було засобів тактичної медицини. За його словами, СБУ віднесла до тактичної медицини Бинт Мартенса, який широко використовується у побуті.

Як повідомлялося, 4 січня обшуки СБУ провела обшуки у "Київгумі". Раніше генеральний директор компанії Андрій Острогруд заявляв, що тиск з боку правоохоронних органів на його компанію повʼязаний з лобіюванням закупівлі для ЗСУ аптечок китайського виробництва.

Нагадаймо, гендиректор "Київгуми" Андрій Острогруд є одним з ініціаторів громадського руху "Маніфест 42", діяльність якого спрямована на протидію корупційного тиску на бізнес з боку тилових силовиків.

Автор: Михайло Орлюк



Актуально

Теги