Кабмін достроково заборонив продаж пального застарілих стандартів Євро-3 і Євро-4

бензин,заправка,азс

Кабінет Міністрів відновив дію вимог щодо якості пального не нижче екологічного стандарту "Євро 5".

"Внесено зміни до технічного регламенту щодо вимог до автомобільних бензинів, дизельного, суднових та котельних палив, зокрема, в частині відновлення дії вимог щодо якості пального на рівні не нижче "Євро 5", – повідомив представник Кабміну у Верховній Раді Тарас Мельничук.

Також відновлено вимоги директив Євросоюзу щодо заборони продажу етилованого бензину та встановлення вимог на паливо, яке використовується у дорожніх транспортних засобах і недорожній рухомій техніці (включно з суднами внутрішнього плавання), сільськогосподарських і лісогосподарських тракторах і рекреаційних суднах.

Як повідомлялося, у березні 2022 року Кабмін дозволив обіг палива екологічних стандартів "Євро 4" та "Євро 3". Тоді цей дозвіл запроваджували до кінця воєнного стану.

Нагадаймо, що основними відмінностями екологічних класів є вміст сірки й об’ємна частка бензолу. Для стандарту Євро-5 вміст сірки складає не більше 10 ppm, для Євро-4 – 50 ppm, для Євро 3 – 150 ppm. Відповідно допуски бензолу складають 1%, 3% і 5%.

Автор: Галина Ялівець



Актуально

Теги