Військовий літак окупантів упав у Чорне море

У тимчасово окупованому Севастополі 28 березня у Чорне море впав військовий літак рашистів, пілот катапультувався. Ймовірно спрацювала протиповітряна оборона московитів.

Про інцидент повідомив окупаційний “губернатор” міста Михайло Развожаєв.

Станом на 18:00 28 березня офіційних причин падіння не оприлюднювали. Однак існує припущення, що справжньою причиною його падіння стала робота російського ППО.

За словами представника окупаційної влади, пілот катапультувався. “Його підібрали рятувальники Рятувальної служби Севастополя на відстані двохсот метрів від берега. Його життю нічого не загрожує”, – зазначив Развожаєв.

Раніше про палаючий літак повідомили ЗМІ з посиланням на місцевих мешканців та телеграм-канали. “Вибух пролунав близько 18:00 за місцевим часом. Після цього в мережі стали з’являтися відео з нібито збитим літаком і льотчиком, що катапультується”, – пишуть “Крим. Реалії”.

Як стверджує проросійський військовий блогер Володимир Романов, над містом було збито літак РФ Су-35.

Нагадаймо, під час атаки Сил оборони України порту Севастополя 24 березня, імовірно, був підбитий російський розвідувальний корабель “Іван Хурс”.

Слід зазначити, що за останні тижні російські окупаційні війська втратили до 15 літаків в українському небі: багатоцільові Су-30 та бомбардувальники Су-34. Блискучі операції були проведені Повітряними силами ЗСУ на Херсонському, Маріупольському та Одеському напрямку. Втрата росіянами винищувачів Су-30 і Су-34 може змінити розстановку сил у небі.



Актуально

Теги