В Амстердамі відбувся кількатисячний пропалестинський мітинг

Читать на русском

В Амстердамі відбувся кількатисячний пропалестинський мітинг

В Амстердамі відбувся кількатисячний пропалестинський мітинг

Кілька тисяч людей знову вийшли на пропалестинську демонстрацію в столиці Нідерландів Амстердамі після протестів біля місцевого університету.

Про це повідомляє NL Times.

За словами речника амстердамської поліції, під час демонстрації в четвер увечері арештували трьох осіб за образи, що передбачають кримінальне покарання, а також підбурювання до ненависті.

Після акції протесту правоохоронці оголосили, що поліція буде "видимо присутня" в місті, щоб мати можливість оперативно реагувати на будь-які заворушення.

Водночас спецпризначенці на короткий час мали сутички з натовпом на площі Спуй в Амстердамі, коли група демонстрантів перешкодила проїзду поліцейського автомобіля.

Правоохоронці кілька разів вдарили демонстрантів, що можна побачити на відеозаписах телеканалу AT5. Були й інші короткі сутички між ними і мітингарями.

Деякі з демонстрантів сіли на проїжджу частину площі Спуй, водночас інші зайшли на сходи університетської будівлі, але їх звідти витіснили.

Одна з груп протесту звинуватила університет Амстердама у рішенні "жорстоко поводитися зі своїми студентами".

Vandaag weer pro-Palestijnse protesten in Amsterdam. De politie voert een charge uit op het Spui. #uvaprotest #Amsterdampic.twitter.com/sMYOazKotC

— Kees (@Kees71234) May 9, 2024



Актуально

Теги