В Україні ускладнилася ситуація після відволікання світової громадськості на конфлікт в Ізраїлі - Der Spiegel

Читать на русском

В Україні ускладнилася ситуація після відволікання світової громадськості на конфлікт в Ізраїлі — Der Spiegel

В Україні ускладнилася ситуація після відволікання світової громадськості на конфлікт в Ізраїлі — Der Spiegel

В Україні склалася складна ситуація після того, як увага світової громадськості була відвернена на конфлікт в Ізраїлі.

Про це пише німецький журнал Der Spiegel.

Незважаючи на неодноразові візити голови Єврокомісії Урсули фон дер Ляєн до Києва, які свідчать про сильну підтримку ЄС, ситуація в Україні залишається важкою, а прогрес на фронті – незначним.

Президент Володимир Зеленський у свій час ефективно використав засоби масової інформації, щоб заручитися підтримкою Заходу, що призвело до надання значної військової допомоги, включаючи важку артилерію та сучасні системи оборони. Проте США можуть скоротити свою підтримку України, що може виявитися згубним для української армії, яка зазнає величезного дефіциту озброєнь, йдеться в публікації.

Уряд Німеччини, хоч і є одним із основних прихильників України, визнає, що він не в змозі повністю компенсувати нестачу американської допомоги. Європейський Союз, незважаючи на те, що він готовий надати значну фінансову та військову допомогу, не може замінити роль США.

Внутрішня політика у США, зокрема позиція Республіканської партії щодо фінансування, ускладнює подальшу підтримку України. Зусилля Німеччини щодо збільшення бюджету допомоги свідчать про проблеми, пов’язані зі збереженням підтримки, на яку впливає політичний та економічний клімат у Європі та США, пише видання.

Щодо вступу України до ЄС, то тут спостерігається значний розрив між риторикою підтримки та складною реальністю процесу вступу. Необхідність суворої відповідності критеріям ЄС, а також внутрішні розбіжності в ЄС та можливість політичних маніпуляцій з боку таких країн-членів, як Угорщина, роблять цей процес складним, ідеться в публікації.

В Україні склалася складна ситуація qkxiqdxiqdeihrant



Актуально

Теги