Міністри країн G7 домовилися зменшувати залежність від Росії в атомній енергетиці

Також міністри G7 підтвердили наміри про надання допомоги країнам, які прагнуть диверсифікувати своє постачання.

Міністри енергетики країн «Групи семи»(G7) домовилися зменшувати залежність від постачання російських товарів для потреб ядерної енергетики . Про це йдеться в заяві, поширеній за підсумками зустрічі в італійському Турині.

«Ми підтверджуємо зобов’язання лідерів G7 скорочувати залежність від постачань із Росії товарів цивільного призначення, пов’язаних з атомною енергією, включно зі сприянням створенню диверсифікованого ланцюжка постачань палива, вільного від російського впливу Росії», – йдеться в документі.

Також міністри G7 підтвердили наміри про надання допомоги країнам, які прагнуть диверсифікувати своє постачання.

Також у заяві представників «Групи семи» засуджується захоплення Росією та мілітаризація Запорізької АЕС України, що створює «серйозні ризики для ядерної безпеки міжнародної спільноти».

Раніше видання Bloomberg повідомляло, що адміністрація президента США Джо Байдена розглядає можливість заборонити імпорт збагаченого російського урану. Росія постачає майже 25% урану для американських реакторів.

У квітні минулого року Великобританія, США, Канада, Японія та Франція оголосили про альянс, спрямований на витіснення Росії з міжнародного ринку ядерної енергії.

Росія має багато атомних проєктів за кордоном і «Росатом» відіграє важливу роль у торговельних зв’язках Москви за межами Росії.

Форум



Актуально

Теги