Україна може виробляти 2 мільйони безпілотників на рік,

дрон,війна,дрони

Україна могла б виробляти 2 млн безпілотників на рік – удвічі більше, ніж зараз – за додаткової фінансової підтримки США, західних урядів і приватних громадян .

Про це заявив віцепрем’єр із інновацій, розвитку освіти, науки та технологій – міністр цифрової трансформації Михайло Федоров в інтерв’ю The Guardian, передає Укрінформ.

"Нам вдалося настільки розширити ринок, що ми можемо виробляти більше одного або навіть двох мільйонів дронів (на рік, – ред.)", – сказав Федоров.

За його словами, існує потенціал для подальшого збільшення виробництва всіх типів дронів. При цьому компоненти завжди повинні надходити з-за кордону.

Міністр зауважив, що понад 200 українських компаній працюють у сфері безпілотних літальних апаратів і виготовляють широкий спектр дронів, які використовуються на полі бою.

Як повідомлялося, раніше у Мінцифри запевняли, що вже законтрактовано вже понад 50% із запланованого на цей рік 1 мільйона дронів українського виробництва.

У держбюджеті на придбання дронів у 2024 році передбачено майже 44 млрд грн, 18 березня Кабінет міністрів виділив на це додаткові 5 млрд грн з резервного фонду держбюждету.

Автор: Галина Ялівець



Актуально

Теги