Німеччина модернізує свої збройні сили: «Виникла особлива ситуація загрози»

Читать на русском

Німеччина модернізує свої збройні сили: «Виникла особлива ситуація загрози»

Німеччина модернізує свої збройні сили: «Виникла особлива ситуація загрози»

В Міністерстві оборони Німеччини підкреслили, що оскільки своїми діями Росія ставить під сумнів європейський мирний порядок, це створює особливу загрозу для Німеччини та її союзників. Відтак, країна планує провести модернізацію своїх збройних сил, щоб бути готовою до ведення війни.

Про намір реорганізувати армію оголосив міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус, повідомили у відомстві. Він підкреслив, що перед Німеччиною стоїть завдання реформувати бундесвер з метою його оптимізації до вимог мінливого часу.

"Оскільки Росія поставила під сумнів європейський мирний порядок, для Німеччини та її союзників виникла особлива ситуація загрози. Аналіз зосередився на військовій спроможності та оперативній готовності", – пишуть у Міністерстві оборони країни.

Відтак, планується створення єдиного оперативного центрального командування, яке об’єднає функції двох попередніх структур – командування закордонними військами та командування військами на території ФРН.

Також структура Збройних сил Німеччини буде розширена до чотирьох видів військ замість теперішніх трьох, що включатиме традиційну армію, військово-морський флот, авіацію, а також новий підрозділ, що буде діяти в кібернетичному та інформаційному просторі. Кіберпідрозділ буде відповідати за радіоелектронну боротьбу, кібероперації, розвідку та захист інформаційної інфраструктури.

До структури німецької армії також будуть включені сили внутрішньої безпеки, у той час як військово-повітряні сили будуть відповідальні за моніторинг стану своїх літаків – цю функцію раніше виконувало Міністерство оборони.



Актуально

Теги