В Ізраїлі уточнили кількість запущених Іраном дронів і ракет

Читать на русском

В Ізраїлі уточнили кількість запущених Іраном дронів і ракет

В Ізраїлі уточнили кількість запущених Іраном дронів і ракет

У ніч проти 14 квітня Іран здійснив масовану повітряну атаку на Ізраїль, запустивши понад 300 цілей. Наразі стало відомо точну кількість безпілотників та ракет, які було запущено.

Нагадаймо, що Тегеран випустив по єврейській державі майже 200 дронів. Щоправда, жоден із них не зміг досягнути цілі. Як зазначили у Тель-Авіві, усі іранські БпЛА не лише були збиті – 99 відсотків із них знищили за межами ізраїльського повітряного простору.

Згідно з оприлюдненими даними ЦАХАЛ, Іран і його союзники минулої ночі випустили по Ізраїлю близько 350 дронів і ракет, 99% з яких було збито.

Про це сказав на брифінгу пресаташе Армії оборони Ізраїлю (ЦАХАЛ) Даніель Хагарі.

За словами Хагарі, ці три з половиною сотні дронів-камікадзе, крилатих та балістичних ракет, а також простих реактивних снарядів несли близько 60 тонн вибухівки.

Він також знову наголосив, що в процесі відбиття удару було збито 99% дронів і ракет. Пресслужба ізраїльської армії ввечері випустила повідомлення, що протиповітряна оборона Ізраїлю змогла знищити лише кілька балістичних ракет, оскільки у цьому країни допомогли союзники.

Ми разом відбили атаку Ірану. Це було вперше, щоб така коаліція спільно діяла проти іранської загрози, – зауважив Хагарі.

Загалом було перехоплено 170 безпілотників і 30 крилатих ракет, які навіть не перетнули повітряний простір Ізраїлю. Зазначається також про 120 балістичних ракет, частина з яких все ж змогла потрапити на територію країни.



Актуально

Теги