Кулеба пояснив, що може змусити Путіна відступити: «На кону – виживання нації»

Читать на русском Read in English

Кулеба пояснив, що може змусити Путіна відступити: «На кону – виживання нації»

Кулеба пояснив, що може змусити Путіна відступити : «На кону – виживання нації»

Російський диктатор Володимир Путін може відступити та припинити війну проти України за двох умов. Йдеться про тверду віру партнерів у досяжність перемоги України та відсутність страху перед лідером Кремля, який він відчуває, як "політична тварина".

Про це розповів міністр закордонних справ Дмитро Кулеба в інтерв’ю каналу CNN. Чиновник зазначив, що ледь зачувши страх, диктатор стає агресивнішим.

"Від наших партнерів потрібна тверда віра в те, що перемога України досяжна. І по-друге, відсутність страху перед Путіним. Тому що Путін – "політична тварина", яка чує страх", – наголосив міністр.

Натомість, зауважив Кулеба, якщо диктатор відчує силу, яку, наприклад, продемонстрував Конгрес, ухваливши допомогу для України, він буде змушений відступити.

Також очільник українського МЗС подякував американським законодавцям за затвердження пакета фінансування військової допомоги. Він наголосив, що ціна перемоги Росії буде набагато більшою, аніж ціна підтримки України сьогодні. Також Кулеба зазначив, що кожна затримка у наданні допомоги компенсується життями українських солдатів.

"Все, що ми втратили з осені до сьогодні, ми втратили тому, що у наших солдатів не було достатньо зброї… Ми знаємо, що буде, якщо ми програємо, і тому ми продовжимо боротися", – наголосив Кулеба, додавши, що "на кону – виживання нації, виживання суверенної держави".



Актуально

Теги