Бренд Maslo TOM «замовив» цькування конкурентів з Fizi, – розслідування

Читать на русском

Бренд Maslo TOM «замовив» цькування конкурентів з Fizi, – розслідування

Бренд Maslo TOM «замовив» цькування конкурентів з Fizi, – розслідування

За скандалом навколо батончиків від компанії Fizi, яку звинуватили у звʼязку із Yaro, стоять конкуренти.

Про це йдеться у розслідуванні «Боротьба за ринок здорового харчування. Чи існує зв’язок між Fizi та Yaro».

Нагадаймо, 30 березня 2024 року блогер та активіст Сергій Стерненко оприлюднив на своїй сторінці у мережі "Х" пост з написом "Розгадайте ребус" та двома скріншотами. На одному з них – пост співвласниці бренду Yaro Юлії Привалової з Красної площі у Москві, який вона оприлюднила у жовтні 2021 року, підкріплюючи його анекдотом про "бандерівців". На другому скріншоті – сайт з асортиментом батончиків Fizi.

Пост Стерненка швидко розповсюдився, набравши більше 5000 уподобань та 701 репост.

05.04.2024 — Fizi qhtixhiqtdiqzrant

Як виявилось, це не перший інформаційний "вкид", через який намагаються провести паралелі між Fizi та Yaro.

Ще у 2023 році користувачі соцмереж припускали, що Fizi – це "перевзуте YARO" і може мати відношення до російського бізнесу. Однак у Fizi стверджують, що ні сама компанія, ні її засновник, Олександр Паньковецький, не мали жодних зв’язків або бізнес-контактів із Росією, починаючи з 2014 року.

Пізніше, після закликів користувачів розібратись у цьому питанні, видання AIN публікує дві частини "розслідування" щодо компанії Fizi.

Якщо коротко – у статтях AIN піднімають питання про власника Fizi Олександра Паньковецького, його роботу у Yaro (через ТОВ "СЛОУ ФУДЗ" та "ФУЛ ЛАЙФ"), а також звільнення Паньковецького, яке формально відбулось пізніше, ніж він заснував нову компанію. У розслідуванні повідомляють, що директором у "ФУЛ ЛАЙФ" Паньковецький працював до 30 березня 2023 року, а у "СЛОУ ФУДЗ" — до 7 липня 2022 року

Паралельно з цим компанія Fizi публікує свою позицію на офіційних сторінках. Згідно з її поясненням та інформацією з відкритих джерел (таких як YouControl), раніше Паньковецький дійсно працював операційним директором у Yaro. Але він не є директором компаній "СЛОУ ФУДЗ" та "ФУЛ ЛАЙФ" з липня 2022 року.

Крім цього, заяву на звільнення з Yaro Паньковецький написав значно раніше, до початку повномасштабної війни, зазначають у компанії Fizi. Проте процес офіційного звільнення затягнувся, адже директор ТОВ може бути звільнений з посади лише в результаті рішення загальних зборів учасників товариства, яке підлягає нотаріальному посвідченню.

05.04.2024 — Fizi

05.04.2024 — Fizi

Вже після пояснень з боку Fizi AIN запускає таргетовану рекламу на публікацію про бренд Fizi.

05.04.2024 — Fizi

При цьому в розслідуванні зазначають, що саме в період масового хейту компанії Fizi, нову лінійку поживних батончиків запускає ще один відомий український бренд – Maslo TOM.

05.04.2024 — Fizi

Саме під постом блогера у "X" про "ребус" частина коментаторів відкрито раділа появі альтернативі батончикам Fizi від конкурента.

05.04.2024 — Fizi

Інші користувачі звинувачували компанію у плагіаті на батончики Fizi, видаленні зауважень під дописом, брудному піарі, а також питали, скільки коштував пост проти конкурента у блогера.

05.04.2024 — Fizi



Актуально

Теги