У польському уряді підготували проєкт закону про цивільні партнерства

Читать на русском

У польському уряді підготували проєкт закону про цивільні партнерства

У польському уряді підготували проєкт закону про цивільні партнерства

У польському уряді підготували проєкт закону про цивільні партнерства, але поки не вноситимуть його до Сейму через необхідність досягти згоди всередині коаліції.

Про це заявив прем’єр-міністр Польщі Дональд Туск.

Туск заявив, що проєкт закону про цивільні партнерства вже готовий, але його погодження між коаліційними партнерами ще триває.

"Уряд складається – подобається це нам чи ні – з чотирьох політсил, які мають певні розбіжності у поглядах і дещо різні принципи у питаннях абортів і цивільного партнерства. Наступного тижня ми будемо вирішувати не як уряд, а як парламентські клуби, щодо подання цього та, можливо, інших проєктів", – прокоментував Дональд Туск.

Міністерка з питань рівності Катаржина Котула зазначила, що, за її відчуттями, перемовини між партіями наближаються до фінального етапу.

"Сподіваюся, цей проєкт скоро з’явиться у списку внесених урядових законопроєктів. Зараз ми обговорюємо дуже дрібні деталі… Загальна рамка готова, регуляторна оцінка проєкту готова", – прокоментувала Котула.

Вона підтвердила, що оформлювати цивільні партнерства зможуть і партнери однієї статі.

"Є дуже важливі рішення європейських судів, які чітко визначають, що ми маємо рухатися до офіційного оформлення і таких стосунків. У нас є "веселкові" родини, пари у яких проживають разом багато років", – зазначила вона.

Внесення проєкту закону про цивільні партнерства було однією з передвиборчих обіцянок альянсу "Громадянська коаліція" на перші 100 днів роботи уряду. Інші партії-члени коаліції також висловили підтримку цій ідеї під час передвиборчої кампанії.



Актуально

Теги