Число постраждалих через обстріл Золочева на Харківщині зросло, серед них – дитина

Наслідки удару в Золочеві, Харківська область, 1 травня 2024 року

У Золочеві на Харківщині до шести зросла кількість постраждалих внаслідок російського обстрілу 1 травня, серед них – дитина, повідомив голова обласної військової адміністрації Олег Синєгубов.

«За уточненими даними, внаслідок сьогоднішнього ворожого обстрілу смт Золочів керованими авіабомбами відомо про двох загиблих і шістьох постраждалих цивільних людей, серед них – 11-річний хлопець», – написав Синєгубов у телеграмі.

Він нагадав, що внаслідок російського удару загинули чоловік 64 років і 38-річна жінка, вони перебували у автівці в районі влучання КАБу.

«74-річна жінка і 77-річний цивільний чоловік були госпіталізовані до медичного закладу з вибуховими травмами. Їхній стан оцінюється як середній. 35-річному пораненому чоловіку з легким станом надали допомогу амбулаторно. Також постраждали 50-річний чоловік, 41-річна жінка і 11-річний юнак. Усім надана необхідна меддопомога», – додав голова ОВА.

За його словами, внаслідок обстрілу пошкоджені адміністративні приміщення, будівля «Ощадбанку», більше ніж 20 автомобілів, а також знищений приватний будинок.

Останнім часом російські війська посилили свої атаки Харкова. Як заявив днями міський голова Ігор Терехов, російські війська найчастіше обстрілюють Харків з С-300 з Бєлгородської області Росії – ці снаряди за 40 секунд долітають до міста, проте все частіше застосовують і «Шахеди».

Російські військові регулярно з різних видів озброєння – ударними БПЛА, ракетами, КАБами, РСЗВ – атакують українські регіони. Попри докази і свідчення, Москва від початку повномасштабного вторгнення заперечує цілеспрямовану атаку на цивільних.

Форум



Актуально

Теги