На Харківщені знайдено значний поклад газу, розвідувальна свердловина вже працює, – "Нафтогаз"

нафтогаз

Нова розвідувальна свердловина запрацювала на Харківщині.

Об этом сообщает Люди

Про це повідомила прес-служба Нафтогаз.

Фахівці відкрили значний газовий поклад на глибині понад 6000 м на родовищі в Харківському регіоні.

"Навіть за умов війни ми робимо все можливе, щоб видобувати більше власного газу. На Родовіші на Харківщині наші фахівці відкрили значне газосховище некласичного типу на глибині понад 6000 м", – каже Голова правління НАК "Нафтогаз України" Юрій Вітренко.

Добовий дебіт газу свердловини — більше 120 тис. куб. м. За оцінками, її потенціал може бути ще більшим.

Місце для буріння свердловини визначене за результатами 3D сейсмічних дослідженьУкргазвидобування продовжує видобувати газ на всіх своїх об’єктах, за винятком тих, які знаходяться поблизу лінії зіткнення.

Геолого-геофізична інформація, що отримана нашою командою спеціалістів в результаті закладання, буріння та випробування свердловини вказує на перспективність промислового освоєння нового покладу. Отримання промислового дебіту газу з великої за розмірами структури, сформованої ущільненими гірськими породами, є важливою подією освоєння ресурсного потенціалу Східного нафтогазоносного регіону України.

Відкриті запаси газу – це вагомий внесок у енергетичну безпеку країни напередодні, мабуть, найскладнішого опалювального сезону в історії України.

Нагадаємо, що російська компанія "Газпром", яка забезпечує прокачування газу до Європи трубопроводом "Північний потік-1", оголосила про зупинку ще одного газотурбінного двигуна, через що пропускна потужність газогону зменшиться ще більше.

Источник: Руспрес



Актуально

Теги