Лукашенко будує під Сочі величезну резиденцію, - ЗМІ

Читать на русском

Лукашенко будує під Сочі величезну резиденцію, — ЗМІ

Лукашенко будує під Сочі величезну резиденцію, — ЗМІ

Приватна компанія, пов’язана із самопроголошеним президентом Білорусі Олександром Лукашенком, будує в горах під Сочі величезну резиденцію з готелем, ресторанним комплексом і шале.

Про це йдеться у спільному розслідуванні журналістів Belsat і об’єднання колишніх білоруських силовиків BELPOL, передає The Insider.

Повідомляється, що резиденція розташована в селищі Красна Поляна й обіцяє бути розкішною — стіни з монолітного залізобетону, позолочені ручки на дверях, басейни, кухні, ресторани, особистий кабінет і "озброєна до зубів охорона".

У розпорядження BELPOL потрапили проєктні документи групи компаній "Краснодаргражданпроект", яка будує резиденцію. На плані будівництва є 12 об’єктів загальною площею 7 374 кв. м на ділянці площею понад 97 248 квадратів. Третину площі забудови займає об’єкт "головна будівля", проєктований для господаря.

  qkxiqdxiqdeihrant

У головній будівлі розташується гардеробна, банкетний зал, кухня для холодних і кухня для гарячих страв, їдальня, вітальня, ванна (адаптована для маломобільних осіб), кінотеатр, охорона й робочий кабінет.

На підземному поверсі — басейн, російська і турецька лазня, масажна, фітнес-зал, службова кімната охорони, пральня, серверна і навіть кімната для лиж.

Нагорі садиби — вітальня площею 62 квадрати, 20-метрова лазня. Дві менші спальні по 36 кв. м кожна, і головна — на 55 метрів.

Під головною будівлею запроектовано три VIP-котеджі — по 730 кв. м кожен. Один із них адаптований для проживання маломобільних осіб. Обладнані басейнами, їдальнею, трьома спальнями тощо.

Є на карті ділянки й готель усього на чотири номери площею 348 кв. м. Тут поверх під землею — для персоналу. На першому поверсі — фойє, туалети і зона ресепшена, а також 74-метровий зал для обідів, розрахований на 24 персони. На другому — чотири номери, кожен – 47 квадратів.

На території знаходиться також ресторанний комплекс, більший за готель. Спортивна інфраструктура, пункт пропуску, гараж і будівля охорони з шістьма ліжками в зоні для відпочинку та кімнатою для зброї.

BELPOL вважають, що новий комплекс будують для Лукашенка, оскільки в схемі купівлі-продажу і будівництва задіяні його найближчі компаньйони й "гаманці".

У Belsat припускають, що цей маєток Лукашенко використовуватиме після того, як залишить президентську посаду — добровільно чи вимушено. А будувати резиденцію за межами Білорусі Лукашенко вирішив, очевидно, після виборів і подальших протестів 2020 року.

Розслідувачі кажуть, що будують резиденцію "тихо, через фірму-прокладку, за високим парканом, і бояться, щоб відомості про призначення не потрапили у ЗМІ".



Актуально

Теги