Підозри УПЦ (МП): подробиці

  • Армія РФ вперше за кілька днів не просунулася біля Авдіївки. Утім, в напрямку Часового Яру атаки посилилися. Про це пишуть аналітики американського Інституту вивчення війни. Вони вважають, що таким чином російські війська відновлюють наступ на Часів Яр. Під прицілом може опинитися і Торецьк. Що задумала армія РФ? Чи готові до оборони українські військові? Чи вже отримали ЗСУ американську зброю?
  • Мобілізація і нові правила: чи вирішить проблеми з ТЦК електронний кабінет військовозобов’язаних? Як і коли він запрацює? Чи стане оновлення персональних даних військовозобов’язаних простішим? Коментар Міністерства оборони. Та чи справді в Міноборони очікуються нові кадрові ротації?
  • Нові підозри служителям УПЦ (МП). СБУ повідомила, що підозру отримав митрополит Запорізький і Мелітопольський УПЦ МП Лука (Андрій Коваленко), у якого відбулися обшуки. Митрополита підозрюють у розпалюванні релігійної ненависті. Перед тим підозру отримав ще один служитель УПЦ (МП) – митрополит Арсеній – Ігор Яковенко. А ось з митрополита Павла, настоятеля Києво-Печерської лаври, суд вже дозволив зняти електронний браслет. Його підозрюють у розпалюванні міжконфесійної ворожнечі та запереченні збройної агресії РФ проти України. Чи реально довести у суді звинувачення проти служителів УПЦ (МП)? Що із забороною УПЦ (МП)? Чи готові депутати підтримати цей законопроєкт?

Про це дивіться у програмі «Свобода Live» на @Радіо Свобода:

Форум



Актуально

Теги