США та їхні союзники тиснуть на ОАЕ через торгівлю з Росією та санкції – Reuters

Американські, британські та європейські чиновники відвідали ОАЕ минулого тижня

Сполучені Штати, Велика Британія та Європейський Союз тиснуть на Об’ єднані Арабські Емірати, щоб ті продемонстрували, що вони ведуть боротьбу з компаніями, які ухиляються від санкцій, накладених на Росію через війну в Україні, повідомили три джерела Reuters.

Американські, британські та європейські чиновники відвідали країну Перської затоки минулого тижня в рамках більш широких скоординованих зусиль, спрямованих на запобігання потраплянню санкційних товарів до Росії, повідомив речник МЗС Великобританії, відмовившись від подальших коментарів.

Джерела повідомили, що чиновники попросили ОАЕ під час низки окремих зустрічей поділитися детальною торговельною інформацією щодо експорту до Росії та реекспорту так званих товарів подвійного призначення, які мають як цивільне, так і військове призначення.

На прохання прокоментувати, представник ОАЕ не відповів, чи відбулися переговори, але сказав, що були введені заборони на певні товари подвійного призначення, які «вважаються важливими для пом’якшення конфлікту в Україні», і що, за попередніми даними, цього року не було жодного експорту або реекспорту такої продукції.

США, Європейський Союз і Велика Британія запровадили низку санкцій проти Росії через повномасштабне вторгнення до України. Москва за допомоги інших країн намагається обходити ці обмеження.

Серед іншого, Британія включала до санкційного списку компанії з Китаю, Туреччини, Сербії, ОАЕ та Узбекистану, через які в Росію поставляються товари, що перебувають під обмеженнями. До британського санкційного списку включено понад 30 осіб. За даними Лондона, вони пов’язані з розробкою та виробництвом безпілотників та частин ракет, імпортом електронних компонентів.

Санкції також запроваджено проти чотирьох організацій, розташованих в Об’єднаних Арабських Еміратах, які, за даними британського МЗС, беруть участь у торгівлі російською нафтою.

Форум



Актуально

Теги