В ISW оцінили здатність РФ створити перевагу завдяки ракетам Х-69

Читать на русском

В ISW оцінили здатність РФ створити перевагу завдяки ракетам Х-69

В ISW оцінили здатність РФ створити перевагу завдяки ракетам Х-69

Російська терористична армія почала атакувати Україну новими авіаційними крилатими ракетами Х-69. Здатність РФ виробляти ці ракети залежить від можливості закуповувати критично важливі компоненти.

Водночас уже зараз можна говорити, що ракета Х-69 має низку переваг у порівнянні зі старішою Х-59. Про це йдеться у аналітиці Інституту вивчення війни.

За попередніми даними, протягом 2023 року агресор застосовував ракети Х-69 у поодиноких випадках. Водночас речник командування Повітряних сил ЗСУ майор Ілля Євлаш підтвердив, що 11 квітня російські війська використали Х-69 для удару по критичній інфраструктурі.В ISW зазначили, що російські війська запустили ракети Х-69 з відстані 400 кілометрів, що перевищує попередню розрахункову дальність 300 кілометрів і 200-кілометрову дальність новітнього варіанта Х-59МК2. Також аналітики наголосили, що окупанти можуть запускати ракети з більш численних тактичних літаків Су-34 та Су-35, а не лише зі стратегічних бомбардувальників.

Спікер Повітряних сил ЗСУ заявив, що росіяни виробляють ракети Х-69 усередині країни, але їхня здатність виробляти ракети залежить від здатності закуповувати критично важливі компоненти. Водночас аналітики впевнені, що агресор навряд чи зможе виробляти ці ракети зі значно більшою швидкістю або у більших кількостях, аніж інші види озброєння вітчизняного виробництва.



Актуально

Теги