У ЗСУ розповіли про тактику окупантів на Бахмутському напрямку

Читать на русском Read in English

У ЗСУ розповіли про тактику окупантів на Бахмутському напрямку

У ЗСУ розповіли про тактику окупантів на Бахмутському напрямку

Російські війська продовжують штурмувати позиції українських сил на Бахмутському напрямі. Зокрема, ворог кидає на штурми мобілізованих, причому техніку окупанти бережуть більше піхоти.

Про це повідомляє офіцер пресслужби 26-ї артилерійської бригади ім. Романа Дашкевича Олег Калашніков в ефірі телемарафону.

Тактика РФ у районі Бахмута

"Досить значна кількість російських підрозділів укомплектована мобілізованими, які навіть вже можуть не проходити навчання в центрах, а просто кидаються в зону бойових дій, кидаються в штурми, причому в перших штурмових лавах йдуть саме вони", – розповів він.

Далі, за його словами, якщо їм все ж таки вдається закріплюватися, тоді вже підтягуються досвідченіші воїни, з бойовим досвідом.

"І вже вони починають окопуватися і створювати вогневий рубіж. Пропаганда у них працює, мізки промиваються. І вони справді вважають, що краще померти, ніж потрапити в полон", – констатує речник.

Він додав, що ворог і надалі не шкодує своїх людей і максимально застосовує особовий склад під час штурмів, "звичайно застосовуючи механізовану складову, але береже її більше".

Використання КАБів та артилерії

Загалом, як зазначає Калашніков, ворог намагається частіше та активніше використовувати КАБи, бо з артилерійськими пострілами в окупантів не так добре, як їм хотілося б.

"Так, ворог робить від 10 до 12 тисяч пострілів по лінії фронту, проте це не та кількість, яка потрібна для активних штурмових дій", – зазначає він.

Загалом, як каже спікер, ворог продовжує штурмувати, завдавати вогневого ураження по позиціях ЗСУ – це стосується як оборонних рубежів, так і мирного населення.



Актуально

Теги