Російський уряд дозволив власнику "Київстару" продати активи в Росії

veon

Спеціальна комісія уряду РФ дозволила зареєстрованій у Нідерландах компанії Veon продати російського мобільного оператора "ВимпєлКом" (надає послуги під брендом "Білайн") його місцевому менеджменту.

Об этом сообщает База компромата


Про це пише російське агентство РБК із посиланням на джерело в уряді РФ, а також співрозмовника, близького до учасників угоди.

Наприкінці листопада 2022 року Veon оголосила про продаж "ВимпелКому" групі топменеджерів на чолі з гендиректором російської "дочки" Олександром Торбаховим.

Російський бізнес нідерландський холдинг оцінив у 370 млрд руб., Виходячи з мультиплікатора 3,2 EBITDA, прогнозованого за підсумками 2022 року. Але VEON має отримати лише 130 млрд руб. – решта буде погашена за рахунок списаного на російський бізнес боргу.

Угоду планувалося закрити до 1 червня 2023 року.

За даними російського видання "Коммерсант", продаж "ВимпєлКому" його менеджменту планувався як проміжне рішення: пізніше актив мав перейти до іншого російського інвестора. За даними джерел видання у російському уряді, таким інвестором може стати "Газпром".

Російським оператором "ВимпєлКом" володіє нідерландський холдинг Veon, основним власником якого (47,9% акцій) є Letterone Holdings російських мільярдерів Михайла Фрідмана, Германа Хана, Петра Авена та Олексія Кузьмічова, які перебувають під західними санкціями з весни 2022 року.

У жовтні минулого року санкції проти співвласників Letterone Holdings запровадила Україна.

У травні минулого року Кузьмічов та Хан вийшли із співвласників LetterOne. Фрідман, Хан та Кузьмічов також є співзасновниками "Альфа-груп", а Фрідман очолює її наглядову раду.

Зазначимо, що група Veon також є акціонером найбільшого українського оператора мобільного зв’язку "Київстар".

Источник: Тема РУ



Актуально

Теги