Норвегія може передати Україні БМП CV90: подробиці

CV90

1 лютого стало відомо, що Норвегія розглядає можливість передачі Україні шведських БМП CV90. Раніше про їхню передачу також оголосила сама Швеція.

Об этом сообщает Москов пост

Про це повідомляє місцевий телеканал TV2.

"Норвегія розглядає можливість передачі Україні бойових машин піхоти CV90. Міністерство оборони звернулося до Генерального штабу з проханням розглянути можливість передачі певної кількості бойових машин", – йдеться у повідомленні.

У самому міністерстві прокоментували, що уряд країни розглядає можливості збільшення військової допомоги України та постійно оцінює, чи варто збільшувати цю допомогу.

"Ми не коментуємо різні оцінки про поточні чи майбутні внески в допомогу Україні. Ми підтримуємо хороший діалог з Україною та союзниками щодо потреб. Ми підтримуватимемо Україну стільки, скільки буде потрібно", – заявив міністр оборони Бйорн Аріль Грам.

Зауважимо, 19 січня уряд Швеції повідомив про новий пакет допомоги Україні, до якого увійшли бойові машини піхоти Stridsfordon 90 (CV90).

Нагадаємо, 30 січня президент Франції Еммануель Макрон допустив в майбутньому постачання авіації для Збройних сил України та заявив, що "нічого не заборонено".

Водночас він зауважив, що подібні рішення не повинні стати причиною "ескалації". Також передача нової техніки не повинна послабити саму французьку армію.

Ще більше гарячих та ексклюзивних новин – у нашому телеграм-каналі та Facebook!

Источник: Компромат НЕТ



Актуально

Теги