Польські фермери анонсували масштабну акцію протесту проти імпорту українського зерна

польша,протест,фермеры,ачс

Польські фермери наступної середи, 24 січня, планують перекрити дороги по всій країні на знак протесту проти імпорту зерна з України.

Про це звив представник аграрної організації Solidarnośc Адріан Вавжиняк повідомив порталу inpoland.net.pl, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Він закликав усіх фермерів та сільськогосподарські спілки Польщі долучитися до протестів 24 січня. За даними польських ЗМІ, акцію протесту підтримала Національна рада агропромислових палат Польщі.

На думку організаторів акції, імпорт зерна з України та політика Євросоюзу можуть суттєво обмежити виробництво рослинництва та тваринництва у Польщі та ЄС.

Як повідомлялося, саме наступного тижня Єврокомісія має запропонувати своє рішення у відповідь на вимогу Болгарії, Польщі, Румунії, Словаччини та Угорщини відновити дію мит на українське зерно через нібито недобросовісну конкуренцію під час перегляду торговельних преференцій для України.

Минулого тижня міністр сільського господарства Польщі Чеслав Секерський заявив, що новий уряд країни не скасовуватиме заборону на імпорт низки аграрних товарів з України, ембарго на їх ввезення до Польщі буде безстроковим. Водночас влада країни визнає, що це рішення порушує правила ЄС і намагатиметься його юридично адаптувати до них.

Автор: Михайло Орлюк



Актуально

Теги