«Нам бракує людей»: Павлюк закликав українців стати до лав ЗСУ

Командувач Сухопутних військ ЗСУ Олександр Павлюк закликав українців «знайти у собі мужність стати до лав ЗСУ»

Поки Збройні сили України стримують російські війська по всій лінії фронту, Росія намагається посіяти ворожнечу та недовіру до армії всередині країни написав у фейсбуці 8 квітня командувач Сухопутних військ ЗСУ Олександр Павлюк.

За його словами, Збройним силам потрібна не техніка, а люди. Тому закликав українців «знайти у собі мужність стати до лав ЗСУ».

«Я розумію бажання людей жити мирним життям, подорожувати, будувати кар’єру. Але є об’єктивна реальність: Росія відмовляє нам у праві на існування. Ворог розуміє тільки мову сили. Ми маємо змусити його забиратися геть з нашої землі. Якщо ми цього не зробимо, ніякого мирного життя, ніяких прав і свобод не буде взагалі», – вважає Павлюк.

Командувач сухопутних війська зауважив, що «російські пропагандисти змусили багатьох повірити в те, що мобілізація – це не про захист своєї держави від агресора, а про несправедливість і порушення прав».

Павлюк також звертає увагу, що повістка та оновлення даних у Територіальному центрі комплектування, не означає направлення на службу у зону активних бойових дій на наступний день.

«Усі, кого визнали придатними до служби, без виключення – відправляються у навчальні центри. Базова загальновійськова підготовка триває місяць. Це відповідає стандартам країн-партнерів НАТО», – йдеться у повідомленні.

Командувач сухопутних військ визнає, що системи ТЦК та підготовки військових не ідеальні, але наголошує, що йде робота над їх удосконаленням.

«Я закликаю українців залишити емоції, не піддаватись провокаціям. Маємо усвідомити, що відсидітися нікому не вдасться. Адже на кону – доля країни, доля нашої нації», – резюмував Павлюк.

Раніше президент Володимир Зеленський повідомив, що в Україні немає потреби мобілізовувати півмільйона військовозобов’язаних, але не уточнив кількість людей, яку планують призвати.

Також Зеленський сказав, що Росія готується на 1 червня 2024 року додатково мобілізувати 300 тисяч військових. Речник російського лідера Володимира Путіна Дмитро Пєсков назвав ці слова Зеленського неправдивими.

В Україні від 24 лютого 2022 року, дня повномасштабного вторгнення Росії, запроваджено воєнний стан. Тоді ж оголосили загальну мобілізацію. Відтоді Верховна Рада регулярно продовжує строки дії воєнного стану і мобілізації.

Форум



Актуально

Теги