Утретє за три дні збереться воєнний кабінет Ізраїлю: будуть обговорювати відповідь на напад Ірану

Читать на русском

Утретє за три дні збереться  воєнний кабінет Ізраїлю: будуть обговорювати відповідь на напад Ірану

Утретє за три дні збереться воєнний кабінет Ізраїлю: будуть обговорювати відповідь на напад Ірану

Воєнний кабінет Ізраїлю 16 квітня збереться, щоб дійти до згоди та схвалити рішення щодо відповіді на атаку Ірану. Це вже буде третя за три дні зустріч керівництва країни у пошуках адекватної відповіді Ірану.

Начальник військового штабу Ізраїлю Герці Халеві пообіцяв, що суботній запуск по країні понад 300 ракет та безпілотників з Ірану "отримає відповідь". Проте, як повідомляє Reuters, військовий не надав жодних подробиць цієї відповіді.

Як повідомляв OBOZ.UA, майже відразу після початку удару Кабмін Ізраїлю нібито "схвалив потужну відповідь Ірану за атаку на свою територію". Та після консультацій із США риторика ізраїльтян дещо змінилась.

Міністр закордонних справ Ізраїлю Ізраїль Кац заявив, що його міністерство свою відповідь Ірану вже зробило. Зокрема, він особисто "очолив дипломатичну атаку", написавши до 32 країн із проханням накласти санкції на ракетну програму Ірану та офіційно вважати Корпус вартових ісламської революції терористичним угупованням, як це зробили у США.

Сполучені Штати згодились щодо санкцій проти Ірану, заявив, що "розглядатимуть усі варіанти перешкоджання фінансуванню тероризму. Мінфін США пообіцяв оголосити подальші санкції проти Ірану "найближчими днями".

У свою чергу Іран пообіцяв відповісти на будь-яку відповідь. Щоправда, заступник міністра закордонних справ Ірану Алі Багері Кані завбачливо говорив лише про "відповідь Ізраїлю", чодним чином не згадуючи США та інших союзників. Зокрема, Кані пообіцяв, що відповідь Тегерана на будь-яку ізраїльську контратаку "надійде за лічені секунди, бо Іран не чекатиме ще 12 днів, щоб відповісти".



Актуально

Теги