Журналіст повідомив, що Умєрова хочуть призначити віцепрем’єром замість Кубракова: в ОП це спростували

Читать на русском

Журналіст повідомив, що Умєрова хочуть призначити віцепрем’єром замість Кубракова: в ОП це спростували

Журналіст повідомив, що Умєрова хочуть призначити віцепрем’єром замість Кубракова : в ОП це спростували

Міністра інфраструктури Олександра Кубракова можуть звільнити, а на його місце призначити чинного міністра оборони Рустема Умєрова.

Про це повідомив журналіст Юрій Бутусов.

За даними джерел, Офіс Президента готує відставку міністра інфраструктури Олександра Кубракова.

"На його місце планується призначення діючого міністра оборони Рустема Умєрова. Причина відставки — поступова зачистка головою офісу президента Андрієм Єрмаком усіх керівників, які мають право заходити до Зеленського самостійно, напряму, без узгоджень з Єрмаком", — йдеться в повідомленні.

За словами Бутусова, Єрмак почав активні дії з дискредитації Кубракова після конфлікту щодо звільнення міністра оборони Резнікова.

"На цю посаду претендував Кубраков, але Єрмак вважає, що контроль міністра оборони та міністра закордонних справ — це виключна його сфера впливу, і там мають призначатися тільки ті люди, яких він контролює. Хто може бути наступним кандидатом на посаду міністра, якщо дійсно Кубракова "зібʼють" Умєровим, поки що не визначено. Серед кандидатів на посаду міністра розглядаються деякі наймедійніші військові, основне завдання — створити позитивний піар-ефект.

Одночасно з кампанією з усунення Кубракова Єрмак намагається дискредитувати в очах президента віцепремʼєр-міністра М. Федорова та голови СБУ В. Малюка", — додав журналіст.

Реакція Офісу президента

У відомстві заявили, що це – фейк

Радник глави Офісу президента України Сергій Лещенко заявив, що ця інформація не відповідає дійсності, і не лише дестабілізує роботу уряду, а й військового керівництва.

"Поширення цього фейку в умовах активної фази російської ІПСО про «нелегітимність української влади» є вкрай безвідповідальним і є прикладом нехтування базовими стандартами інформаційної гігієни", — сказав він.



Актуально

Теги