Витік нафтопродуктів у Дніпро через ракетну атаку РФ: якість води поступово покращується

Читать на русском

Витік нафтопродуктів у Дніпро через ракетну атаку РФ: якість води поступово покращується

Витік нафтопродуктів у Дніпро через ракетну атаку РФ: якість води поступово покращується

Станом на 24 березня екологи фіксують поступове покращення показників якості води у Дніпрі, де стався витік нафтопродуктів внаслідок влучання російських ракет у ДніпроГЕС.

Про це повідомила у телеграмі пресслужба Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів.

«За результатами досліджень, проведених лабораторіями Держводагентства та Держекоінспекції, станом на 24 березня фіксується поступове покращення показників якості води р. Дніпро», – йдеться в повідомленні.

Так, за результатами аналізу виявлено перевищення вмісту нафтопродуктів у двох місцях відбору, а саме на правому березі на відстані 1,4 км від Дніпровської ГЕС – у 4,2 разів та на відстані 2,5 км від Дніпровської ГЕС – у 2,9 рази.

На відстані 4,4 км від Дніпровської ГЕС перевищення нафтопродуктів не фіксуються.

У районі питного водозабору с. Біленьке нижче по течії за 30 км від Дніпровської ГЕС у пробах, відібраних станом на 23 березня, фіксувалося перевищення концентрації нафтопродуктів у 2,12 рази.

Також зафіксовано незначне підвищення значення водневого показника (рН) від 8,63 до 8,75 од. рН при нормі 6,5-8,5. Наголошується, що такі значення не несуть ризиків для населення.

Як повідомлялося, внаслідок ракетного удару Росії по Дніпровській ГЕС 22 березня стався витік нафтопродуктів у річку Дніпро. Держводагентство та Держекоінспекція здійснюють постійний моніторинг до повної стабілізації ситуації та усунення наслідків. Проби відбираються у місці пошкодження ДніпроГЕС та у найбільш доступних місцях річки Дніпро на відстані один, півтора та два кілометри нижче греблі.



Актуально

Теги