Згадаймо хвилиною мовчання Романа Терещенка, який загинув, боронячи Іванівське під Бахмутом від окупантів

Кожен день о 9 годині ранку ми вшановуємо хвилиною мовчання всіх, чиє життя забрала російсько-українська війна. Роман Терещенко один із них. Під час активних бойових дій з Росією він приєднався до лав Збройних Сил України та брав участь у боях за Іванівське під Бахмутом.

Про смерть Романа Терещенка повідомили в Котелевській громаді Полтавської області.

Роман Терещенко народився 9 вересня 1991 року в селищі Котельва. Після закінчення місцевої гімназії він навчався у Полтавському професійно-технічному училищі №10, де отримав спеціальність електромеханіка. Після навчання він повернувся додому, щоб працювати.

"Він працював у різних сферах - на виробничих об’єктах агрофірми ‘Маяк’, був оператором комп’ютерного набору у Котелевській центральній бібліотеці, займався ремонтом телефонів та телевізорів, працював у деревообробному цеху", - розповіли у прес-службі Котелевської громади.

Після початку повномасштабної атаки російських окупантів на Україну Роман долучився до Збройних Сил України та захищав свою країну від загарбників як навідник у десантно-штурмовому батальйоні.

28 лютого 2024 року він загинув під час виконання бойового завдання неподалік від села Іванівське у Бахмутському районі.

"Роман був спокійним, збалансованим, працьовитим та дуже порядним і відповідальним, незважаючи на всі труднощі свого життя. Він втратив батьків у ранньому віці, і його сестра Ольга та племінник Ярослав, яких він вважав своїми рідними, були для нього надзвичайно важливими", - описали представники громади захисника.

Світла пам’ять герою.



Актуально

Теги