В «Укренерго» розповіли про вплив ранкової ракетної атаки РФ на роботу енергосистеми

Дим і вогонь видно навколо високовольтних ліній на місці російського ракетного удару поблизу Харкова, 22 березня 2024 року

Компанія «Укренерго» заявляє, що ранкова ракетна атака суттєво не вплинула на роботу енергосистеми , але безпілотники знову атакували енергоб’єкти Дніпропетровщини.

«Уламками було пошкоджено частину обладнання на одній з підстанцій та високовольтна лінія електропередачі. При цьому в місті Кривий Ріг фіксувались перебої з теплопостачанням та були порушення технологічного процесу на окремих промислових підприємствах», – йдеться у повідомленні.

За даними компанії, також під час повітряної тривоги вимикалась повітряна лінія, що забезпечує роботу резервної схеми живлення Запорізької АЕС.

«Укренерго» попереджає, що на Одещині та Хмельниччині графіки відключень можуть бути застосовані при зростанні споживання. У Харкові діють мережеві обмеження, викликані пошкодженням об’єктів енергетичної інфраструктури.

Голова Харківської ОВА Олег Синєгубов повідомив про складну ситуацію в електричних мережах Харківщини. Енергетики почали застосовувати графіки аварійних відключень.

Вночі 24 березня російські безпілотники та ракети атакували обʼєкт критичної інфраструктури на Львівщині – виникла пожежа. Після ранкової повітряної тривоги голова обласної військової адміністрації Максим Козицький повідомив, що російські війська вдарили по Львівщині ракетами «Кинджал». За його словами, є два влучання в обʼєкт критичної інфраструктури, який Росія атакувала вночі.

Також Дніпропетровщину російські війська атакували ударними БПЛА. За даними голови ОВА Сергія Лисака, через падіння уламків у Кривому Розі пошкоджені тепломережі і лінія електропередач.

У ніч і вранці 22 березня російські війська завдали чергового удару по Україні, у Міненерго зазначили, що це найбільш масована атака по українській енергетиці за останній час.

За даними міністерство, після російських атак 22-23 березня без електроенергії залишались понад мільйон споживачів.

Форум



Актуально

Теги