Сухопутним військам України не вистачає людей для ефективного захисту

Командувач Сухопутних військ України Павло Павлюк наголосив на важливості мужності і відданості українців у захисті своєї країни. Він зазначив, що навіть з усією зброєю та підтримкою, яку можуть надати союзники, Україні не вистачає людей для ефективного захисту.

Про це він написав на своїй сторінці у "Фейсбуці".

Павлюк засудив пропагандистські зусилля Росії, спрямовані на те, щоб змусити людей вірити, що мобілізація є порушенням їхніх прав, а не захистом від агресора. Він наголосив, що реальність полягає в тому, що Росія відмовляє Україні у праві на існування, тому важливо боротися з цим агресором.

За словами генерала, Збройні Сили України є єдиною силою, яка може зупинити і знищити ворога. Він закликав всіх громадян України розуміти, що армія і народ нероздільні, особливо під час важливих битв за державу.

Павлюк підкреслив, що захист держави є конституційним обов’язком кожного громадянина, а служба в армії – це велика відповідальність та престиж. Він закликав українців відкинути маніпуляції та страхи і розуміти, що військова повістка не обов’язково означає негайний відправлення на фронт, але служба у Збройних Силах є важливим внеском у захист держави.

Тим часом у фракції “Європейська Солідарність” розповіли, які норми будуть принциповими під час другого читання законопроєкту про мобілізацію. Там переконані, що перед голосуванням важливо почути публічну позицію президента Володимира Зеленського.

Раніше повідомлялося, що Верховна Рада України може почати розгляд законопроєкту про мобілізацію вже цього тижня. “Цей законопроєкт уже пройшов обговорення у комітеті Верховної Ради, зараз готується таблиця порівняння до другого читання. Я дуже сподіваюся, що на найближчому засіданні Верховної Ради цей законопроєкт буде внесений до зали”, – заявляв голова ВР Руслан Стефанчук.

При цьому голова Верховної Ради нагадав, що президент підписав ухвалений Радою закон про зниження віку мобілізаційного призову з 27 до 25 років.

Нагадаймо, раніше Руслан Стефанчук припускав, що закон про мобілізацію може бути ухвалений вже до кінця березня. Слід зазначити, що ще 7 лютого депутати Верховної Ради підтримали в першому читанні законопроєкт № 10449 про посилення мобілізації.

Як відомо, парламент ухвалив, а Володимир Зеленський підписав закон щодо створення електронного кабінету військовозобов’язаного та законопроєкт, який встановлює певні гарантії для військових та скасування статусу “обмежено придатного”.



Актуально

Теги