Невідомі БПЛА атакували підприємство у Татарстані, де, ймовірно, виробляли Shahed

Через безпілотники у Татарстані постраждали місцеві

Невідомі безпілотні літальні апарати (БПЛА) атакували підприємства у Татарстані, де, ймовірно, виготовляють дрони Shahed . За попередніми даними, БПЛА завдали ударів по нафтопереробному заводу та особливій економічній зоні "Алабуга", де росіяни могли облаштувати масове виробництво ударних дронів.

Про це повідомляють росЗМІ та у телеграм-каналі журналіста та військового аналітика Сергія Стерненка.

Повідомляється про руйнування та п’ятьох постраждалих. Атаковані підприємства у Нижньокамську та Єлабузі.

Місцева влада Нижньокамську заявила, що технологічний процес не постраждав, серйозних руйнувань немає, але в Єлабузі є постраждалі, які отримують допомогу. Усі служби перебувають у стані підвищеної готовності.

Також у ЗМІ закликають зберігати спокій, не вірити чуткам та не поширювати паніку. Попередньо, є постраждалі від вибухів на території особливої економічної зони "Алабуга", де пошкоджені завод та гуртожиток.

Невідомі БПЛА атакували підприємство у Татарстані, де, ймовірно, виробляли Shahed

Ці атаки стали частиною серії ударів безпілотниками по російських підприємствах нафтогазової галузі, які тривали з вересня 2023 року до кінця березня 2024 року. Протягом цього часу стало відомо про 18 вибухів на нафтобазах, нафтових терміналах у портах та на переробних заводах. Найближчі точки ударів розташовані на відстані до 100 км, найдальші – до 900 км від місця вибуху (термінал в Усть-Лугу під Санкт-Петербургом).

"Алабуга" — особлива економічна зона промислово-виробничого типу в Єлабузькому районі Республіки Татарстан. Займає площу 3903,5 га.

Нагадаймо, що вночі на 23 березня у Самарській області російської федерації спалахнула пожежа на Куйбишевському нафтопереробному заводі. Ймовірно, причиною займання стала атака БПЛА.

Ще більше гарячих та ексклюзивних новин – у нашому Telegram-каналі та Facebook !



Актуально

Теги