На Житомирщині суд зобов’язав 9-класника, який обікрав магазини, прочитати роман "Сагайдачний"

Читать на русском

На Житомирщині суд зобов’язав 9-класника, який обікрав магазини, прочитати роман

На Житомирщині суд зобов’язав 9-класника, який обікрав магазини, прочитати роман " Сагайдачний "

Малинський районний суд на Житомирщині виніс вирок 9-класнику, згідно з яким, хлопець має прочитати роман Андрія Чайковського "Сагайдачний", що присвячений Петру Конашевичу-Сагайдачному – кошовому отаману Запорізької Січі. Підліток разом зі своїм старшим товаришем обікрав щонайменше 4 магазини.

Про це йдеться у вироку суду. Спочатку було ухвалено рішення про позбавлення волі девʼятикласника на три роки. Проте школярові все ж таки призначили випробувальний термін в один рік. У цей час він має перебувати під наглядом, виконувати заходи, передбачені програмою "Формування життєвих навичок", а у разі будь-яких неправомірних дій він отримає більш суворе покарання.

У документі зазначено, що підлітки викрали товару на майже 2 500 гривень. Зокрема, бездротові навушники, автомобільний прикурювач, набір риболовних важків, солодощі тощо.

Суд зобов’язав 9-класника, який обікрав магазини, прочитати роман ’’Сагайдачний’’ qkxiqdxiqdeihrant

Під час розслідування хлопець визнав свою провину й зазначив, що щиро шкодує про вчинок. Школяр зазначив, що до крадіжок його схиляв старший товариш, погрожуючи, що зателефонує в поліцію та розповість про нього неправдиву інформацію. Також він обіцяв, що відшкодує половину вартості вкраденого товару. Це перший випадок девʼятикласника.

Під час засідання бабуся школяра пояснила, що її онук навчається та допомагає їй по господарству. Проте він потрапив під поганий вплив односельчанина, який раніше притягувався до кримінальної відповідальності, через що і скоїв такі дії.



Актуально

Теги