Киянин проведе 5 років за ґратами за завдання тяжких тілесних ушкоджень 17- річному хлопцю

Ювенальні прокурори Київської міської прокуратури у суді довели, що киянин, перебуваючи на парковці торгівельно-розважального центру «Проспект», під час словесного конфлікту умисно наніс 17-річному хлопцю декілька ударів ногою в голову, в результаті чого спричинив йому тяжкі тілесні ушкодження.

У квітні 2023 року Деснянським районним судом м. Києва підтримано позицію прокурора та обвинуваченого засуджено до 5 років позбавлення волі за завдання неповнолітньому тяжких тілесних ушкоджень (ч.1 ст.121 КК України). У суді він частково визнав свою вину, однак подав апеляцію на вирок суду.

Згодом суд апеляційної інстанції вирок Деснянського районного суду м. Києва змінив та пом’якшив покарання, звільнивши засудженого від відбування призначеного покарання з іспитовим строком.

Ювенальні прокурори Київської міської прокуратури оскаржили це рішення в касаційному порядку. Верховний суд скасував пом’якшення вироку, повернувши справу знову в Київський апеляційний суд.

За принципової позиції прокурорів рішенням апеляційного суду вирок залишено без змін – киянина засуджено до реального позбавлення волі строком на 5 років.

Київська міська прокуратура



Актуально

Теги