Гуменюк повідомляє, що загроза в Чорному морі зберігається й зараз

Читать на русском

Гуменюк повідомляє, що загроза в Чорному морі зберігається й зараз

Гуменюк повідомляє, що загроза в Чорному морі зберігається й зараз

Україна досягла значних результатів у боротьбі з Чорноморським флотом та авіаційною розвідувальною технікою РФ. Водночас війна триває і ракетоносії ворога – пряма загроза, яка зберігається й зараз.

Про це в ефірі телемарафону вранці 9 березня розповіла речниця Сил оборони півдня Наталія Гуменюк. Зокрема, вона зазначила, що загроза існує навіть тоді, коли жоден корабель Росії не виходить на бойове чергування.

"Треба усвідомлювати, що Чорноморський флот однаково існує, і заколисувати себе перемогами дуже небезпечно під час війни", – застерегла речниця.

Наталія Гуменюк додала, що в Азовському морі противник залишив одну одиницю техніки, яка "викриває надводну обстановку". Однак загалом збір даних у загарбників розосереджений, бо основного пункту, який раніше це робив, вони наразі не мають.

"Вони не мають можливості запустити черговий А-50, який би надавав їм вичерпну, об’ємну інформацію. Саме через це ми бачимо, що в акваторії Чорного моря жодного корабля на чергуванні немає, але вони перебувають у пунктах базування і продовжують становити загрозу. Ракетоносії здатні й звідти атакувати Україну, треба пам’ятати про це", – сказала речниця.

Гуменюк також повідомила, що ворог намагається компенсувати відсутність збору даних за допомогою БПЛА. У зоні відповідальності Сил оборони півдня, зокрема, вздовж лінії бойового зіткнення, глибших районів Миколаївщини, Одещини, куди націлені ворожі дрони, таких біля сотні.

Загроза зберігається: Гуменюк закликала  qkxiqdxiqzriudant



Актуально

Теги