Фінляндія підтвердила зовнішнє втручання у роботу газопроводу до Естонії

газ,молдова,румунія

У Службі безпеки Фінляндії вважають, що пошкодження газопроводу Balticсonnector та паралельного телекомунікаційного кабелю було спричинено зовнішнім втручанням .

Про це пише The Guardian.

"Ми можемо сказати, як і Національне бюро розслідувань, що це, схоже, було спричинено зовнішнім втручанням. Не можна виключати залучення до цієї справи державної структури", – сказав директор Служби безпеки Фінляндії Антті Пелттарі.

Як повідомлялося, фінський державний оператор газотранспортної системи Gasgrid Finland 8 жовтня повідомив про перекриття газогону Balticconnector між Естонією та Фінляндією через підозру в можливому витоку газу.

Уже 10 жовтня знайшли місце пошкодження. Як заявили фінські прикордонники, йдеться не про витік, а явне пошкодження газопроводу.

Естонсько-фінський спільний газопровід Balticconnector відкрили у грудні 2019 року. Довжина підводної частини Balticconnector від естонського портового міста Палдіскі до фінського Інкоо становить 77 км. Наземна частина займає 55 км в Естонії і 21 км у Фінляндії.

Мета Balticconnector полягала в забезпеченні транспортування газу між Фінляндією, Естонією і Латвією без додаткових витрат й зменшення залежності місцевих ринків від російського "Газпрому".

Автор: Юлiя Недашківська



Актуально

Теги